Aktiviteter

År 2023 inleds med utskick av en almanacka som är mer än välfylld med datum för klubbträffar, onsdagsträffar, marknad, antikrunda, damrally mm. Pandemin sätter inte längre några hinder för sammankomster och vi planerar för att året ska fyllas av väldigt många trevliga stunder.

Klubbträffarna under vår och höst fylldes med intressant innehåll som lockade ca 30 personer varje gång. Onsdagsträffarna under sommaren samlade många deltagare och utflykterna med fordonen uppskattades.

Marknaden hölls sista helgen i maj och blev lyckad med ett stort antal besökare och knallar. I början på juli gjorde vi en dagsresa med buss som blev fullsatt. Färden gick västerut längs Ljungans dalgång mot Ånge och vidare till Gällö. Deltagarna var väldigt nöjda och belåtna. En höjdpunkt i augusti var Damrallyt med många fordon och synnerligen välklädda deltagare.

Året avslutades med en välsmakande jultallrik i klubblokalen där 33 personer satt och njöt vid vackert dukade bord. Utskick till alla medlemmar med ny almanacka görs i slutet av månaden. God Jul & Gott Nytt År 2024!

(Uppd 2023-12-18)

År 2022 började med två månader utan verksamhet. Den 9 februari togs restriktionerna bort kring pandemin och vi anordnar 4 klubbträffar från mars till maj. Årsmötet 27 mars kunde hållas enligt planeringen. Marknaden på Bergsåkers Travbana 28 maj kan åter anordnas efter två års uppehåll.

Under sommaren anordnade vi 15 onsdagsträffar med Torget som utgångspunkt de flesta gångerna. Efteråt for vi till intressanta utflyktsmål och där bjöd klubben ibland sina medlemmar på fika. Numera händer det också att vi har en egen medhavd fikakorg.

Sista söndagen i september återupptog vi söndagsträffarna och den här gången samlades vi i Selångers kyrka för att lyssna till musik. Övriga 4 klubbträffar kunde hållas enligt planering med blandat innehåll av kulturhistoria, bilvårdsprodukter och en pigg 90-åring i egenskap av Bergsåkers travbana. Årets julbord på Pilgrimscentret i Selånger lockade 30 personer. I slutet av december skickar vi ut en faktura för det kommande årets medlemsavgift samt en almanacka. GOTT NYTT ÅR 2023!

(Uppd 2022-12-04)

År 2021 startar med att vi har fått ställa in klubbträffarna under januari och ganska snart stod det klart att alla träffar under våren skulle bli inställda. Årsmötet måste flyttas fram och kom att ligga i början av juli. Marknaden är inställd och Damrallyt likaså. Osäkert om vi kan genomföra några sammankomster under sommaren då reglerna säger att max 8 personer kan samlas.

Det ljusnade lite och under juni-juli hölls onsdagsträffar med fokus på utomhusaktiviteter. Under augusti-september användes Torget i Sundsvall som enbart en mötesplats under några timmar. I slutet på september återupptog vi klubbträffarna i samband med att alla restriktioner togs bort. Information, filmer och föredrag varvades med välsmakande fika. Årets julbord intogs i en medeltida atmosfär på Pilgrimscentret i Selånger med 55 personer runt borden. I slutet på december skickar vi ut en faktura för det kommande årets medlemsavgift samt en almanacka. GOTT NYTT ÅR 2022!

(Uppd 2021-12-12)

År 2020 stod för dörren och vi planerade som brukligt för ett år fyllt av aktiviteter. Året startade med fem välbesökta klubbträffar där vi fick lyssna till två föredrag, se två filmer och lyssna till Söröje Durspelare. Det bjöds på gott fika och god samvaro.

I mitten på mars nåddes Sverige och ett stort antal länder av en smitta som fick oss alla att ändra våra liv. WHO utlyste spridningen av det nya coronaviruset som en pandemi. Ett förestående årsmöte ställdes in och vi beslöt även ställa in klubbträffarna under april och maj. Marknaden, Damrallyt och Onsdagsträffarna innan midsommar ställs in då myndigheterna ställer krav på oss som arrangörer att inte ha folksamlingar på mer än 50 personer. Motorhistoriska dagen fick en annan form och Onsdagsträffarna i juli ställdes in. Årsmötet höll vi utomhus den 28 juni med 34 personer närvarande.

I augusti gjorde vi ett försök med att ha tre onsdagsträffar utomhus och låta folk ha sin egen fikakorg med sig och träffas på behörigt avstånd. Vid sommarens sista träff bjöd klubben på fika och 35 personer lät sig väl smaka. I september hade vi en uppskattad stadsvandring där ca 25 personer deltog.

Tyvärr har vi i styrelsen fått ta beslutet att inte ha några klubbträffar under hösten i vår lokal och inte heller kommer vi att anordna någon julfest.

MHRF höll sitt årsmöte lördag 17 oktober på 9 platser i landet. Mötet hölls digitalt och vår lokal i Bergsåker var en av dessa platser.

Året slutade med utskick till medlemmarna med bl a en almanacka där vi planerat som inför ett vanligt år. Verkligheten återstå att se.

(Uppd 2021-01-04)

Lördagen den 25 maj 2019 var det Marknad på Bergsåkers Travbana. Klubben stod som värd för Norrlands största veteranfordonsmarknad som även omfattar prylar och kuriosa. Ca 80 funktionärer var verksamma för att ge besökarna full valuta för sitt deltagande.

Lördagen den 15 juni 2019 anordnade klubben ett Damrally. 20 ekipage samlades på Stora Torget och ca 50 damer hade klätt sig i tidstypiska kläder. Dagens färd på ca 5 mil hade 8 trevliga kontroller. I Matfors Folkets Park serverades en god lunch och åter på Stora Torget väntade en prisceremoni uppdelad på flera kategorier.

Under sommaren hade vi inte mindre än 13 Onsdagsträffar som lockade 80-100 personer varje gång. Vi samlades vanligtvis på Stora Torget under en timme och åkte sedan till ett mål där alla medlemmar bjöds på fika.

Lördagen 10 augusti 2019 gjorde vi en heldagsutflykt som vi kallade Antikrundan. Målet var Härnösands Bilmuseum med avbrott längs vägen för lekar och fika. 22 fordon med 48 personer deltog i denna trivsamma utflykt som även innehöll en gemensam lunch i Härnösand.

Under hösten 2019 har vi haft 6 välbesökta Klubbträffar där vi har lyssnat på musik i kyrkan, fått veta mer om både historia och geografi samt hur vi kan vara mer förberedda när/om något händer.

Lördagen den 7 december 2019 samlades närmare 100 personer på Knaust för att äta julbord. Ett mycket trevligt avslut på det gångna året.