Motorhistoriska dagen 6 juni

Torsdagen den 6 juni firar vi Motorhistoriska dagen som sammanfaller med Sveriges Nationaldag. Under 2024 uppmärksammas att Sundsvall firar 400-årsjubileum, så anledningarna är många varför det blir extra festligt i centrala staden den här dagen. Festligheterna startar kl 11 och håller på till kl 16. Detaljer om programmet hittar du under www.sundsvall400.se

Sundsvalls Motorveteraner har erbjudits att delta med ett urval av fordon uppställda längs Storgatan i höjd med hotell Knaust. Vi disponerar en yta för totalt ca 14 fordon. Ett tema detta jubileumsår är att hälften av fordonen är av äldre modell från åren 1900-1939, och då allra helst att ni dagen till ära har klätt upp er i tidstypiska kreationer som passar tillsammans med era bilar. Övriga platser fördelas till fordon från senare tid och även där skulle vi uppskatta om man kom med något extra tidstypiskt som hör ihop med fordonet.

En extra attraktion denna gång är att en av Sundsvalls äldsta bilar, den så kallade Daggmasken, kommer att visas upp för allmänheten. Sedan 1940-talet har den stått på Norra bergets museum, men är dagen till ära flyttad till Storgatan.

Anmälan: Intresserade anmäler sig senast måndag 3 juni med namn, fordon och registreringsnummer till Bent Fridholm, via mailadressen bent@fridholm.st Principen först till kvarn gäller. Sundsvalls Motorveteraner bjuder på tårta till alla deltagande ekipage från klubben.

Mycket välkomna till en annorlunda, spännande och rolig dag!

/ Styrelsen

(Uppd 2024-05-12)